Kampgrener

Grimstad kickboxingklubb har hovedfokus på kun to av i alt seks grener i kickboxing. Disse to grenene er Point Fight og Lettkontakt. Klubben driver således ikke med ringsportene innenfor kickboxing der knockout er tillatt, eller musical forms.

Point Fight

Point fight er veldig annerledes fra de andre grenene, ettersom kampen stoppes og det deles ut poeng hver gang en utøver treffer et gyldig mål med korrekt utført teknikk. På mange måter minner point fight mer om fekting enn om kampsport. Teknikker må utføres med kontroll og balanse, og bare rene teknikker gir poeng. Point fight er den eldste grenen av kickboxing, og har tusenvis av utøvere på verdensbasis.

 

Lettkontakt

Lettkontakt utkjempes på matter (tatami), og ikke i ring. Lettkontakt har utviklet seg veldig de siste 10 årene, og gir muligheten til utøvere med mange forskjellige bakgrunner (teakwondo, karate, fullkontakt, point fight, boksing ++) til å gjøre det bra på grunn av regelverket. Det er en spektakulær sport som passer for de aller fleste, ettersom man kan blande teknikker fra ulike kampsporter og stiler.